Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Αλέξανδρος Ιακώβου - Θα σ' αγαπώ (Το τραγούδι της Αμυμώνης)- Ένα τραγούδι που θα ταξιδέψει την ψυχή σας- Ακούστε το!



Στίχοι εμπνευσμένοι από το άρωμα της αγάπης, της αγνότητας, των ήχων της ψυχής.
Μουσική που ταξιδεύει τις αισθήσεις και μοιάζει σαν να σε παίρνει από το χέρι και να σε οδηγεί σε μονοπάτια όμορφα, γεμάτα χρώματα και αρώματα. Με φιγούρες παραμυθένιες, σαν και εκείνες που συναντάς είτε στο ονείρο, είτε στις σελίδες παιδικών βιβλίων.
Ο Αλέξανδρος Ιακώβου, γράφει στίχους και μουσική και το αποτέλεσμα της δημιουργίας του, αγγίζει όλες μας τις αισθήσεις. Ταξιδεύει την καρδιά μας και γεμίζει με εικόνες τη ματιά μας.
Το νεό του τραγούδι: Θα σ' αγαπώ (Το τραγούδι της Αμυμώνης),είναι η ιστορία ενός κοριτσιού, ενός ξεχωριστού κοριτσιού, που η παρουσία της αλλά και η γνωριμία της με τον κύριο Ιακώβου στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία ενός κομματιού, που η στίχοι του θυμίζουν ποίημα. Τόσο τρυφεροί και συγχρόνως τόσο - επιτρέψτε μου τον όρο- «παραμυθένιοι», με μια ιστορία που συγκινεί.

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι

Κάποτε, μέσα από τις ανάγκες ενός ξεχωριστού παιδιού με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες, γεννήθηκε η Αμυμώνη. Το όνομά της έρχεται από τη μυθολογία και συμβολίζει την πηγή της ελπίδας, που δε στερεύει ποτέ! Όσο ο καιρός περνούσε, η Αμυμώνη μεγάλωνε και στην αγκαλιά της μεγάλωσαν πολλά ακόμη ξεχωριστά παιδιά, ώσπου έγινε μια μεγάλη οικογένεια. Κλείνοντας τα 26 της χρόνια, συναντήθηκε με τον Αλέξανδρο Ιακώβου, ο οποίος εμπνεύστηκε από την ιστορία της και έγραψε ένα τραγούδι.

Τους στίχους ερμηνεύουν σπουδαίοι καλλιτέχνες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας.Ορφέας Περίδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Πέννυ Μπαλτατζή, Μαρίζα Ρίζου & Διονύσης Σαββόπουλος.
Eνώ στο τιμόνι της σκηνοθεσίας του video clip συναντάμε τον Αριστοτέλη Παπακωνσταντίνου.

Μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο Αλέξανδρος Ιακώβου, μέσα από τη δημιουργία του, έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως η αγάπη γεννάει όνειρα, ελπίδα και ενώνει τον κόσμο και τις ψυχές.
Ακούστε το τραγουδί: Θα σ' αγαπώ (Το τραγούδι της Αμυμώνης), γιατί είμαστε σίγουροι πως θα το αγαπήσετε όσο το αγαπήσαμε κι εμείς.

 

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Θοδωρής Δαμουράκης, Εύη Κανέλλου, Ηλίας Καλούδης, Κώστας Αρσένης, Βαγγέλης Κοτσαμπάσης, Αλέξανδρος Ιακώβου.
Στο «Για πάντα» πιάνο παίζει ο Στέλιος Φραγκούς και στις φωνές είναι η Μυρτώ και ο Άγγελος Ιακώβου παρέα με τη μητέρα τους Μαρία Κατσίκα.
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Antart Studio με ηχολήπτη το Νίκο Κόλλια.
Βοηθός Ηχολήπτη: Περικλής Κουής
Mastering: Ανέστης Ψαραδάκος (Athens Mastering)
Γραφιστική Επιμέλεια: Εύρος Βοσκαρίδης
Όλοι οι συντελεστές συμμετείχαν αφιλοκερδώς και με πολλή αγάπη.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες – η Αμυμώνη.
Το τραγούδι «Θα σ’ αγαπώ - Το τραγούδι της Αμυμώνης» κυκλοφορεί επίσημα από το Ogdoo Music Group σε cd single στα δισκοπωλεία και ψηφιακά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.