Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Αφιερωμένο στον Πόντο το τετραήμερο Φεστιβάλ «Ανάπλεια» του Δήμου Ναυπλιέων



Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και παρά την πανδημία, ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ανάπλεια», από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στις τρεις πιο ιστορικές πλατείες του Ναυπλίου, Φιλελλήνων, Τριών Ναυάρχων και Συντάγματος.

Τα φετινά «Ανάπλεια» είναι αφιερωμένα στον Πόντο. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00 και έχουν ελεύθερη είσοδο.

Σήμερα στην Πλατεία Φιλελλήνων θα γίνει βράβευση των συντελεστών της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι». Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους Genocide – A true story της Βασιλικής Τσανακτσίδου, ένας φόρος τιμής στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η βραδιά θα κλείσει με ποντιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι.

Αύριο στην Πλατεία Τριών Ιεραρχών η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας θα δώσει μία γεύση από την ποντιακή κουζίνα, μαγειρεύοντας, μεταξύ άλλων, σιρόν, σορβά, πιροσκί, ωτία, και υβριστόν.

Το Σάββατο και την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος δύο χορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, και: του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία», του συλλόγου «Τέχνες εν χορώ» Παναγιώτης Κατσίκης Πάτρα, της Ομάδας Χοροκίνηση, της Χορευτικής Ομάδας Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι., καθώς και του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου.

Θα παρουσιαστούν χοροί από τον Πόντο, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Μικρά Ασία, τα νησιά και αρβανίτικοι.