Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Ζητώ ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία"



Την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, αλλά και του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ζήτησε με παρέμβασή του από τη Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, λίγη ώρα μετά το πρωτοφανές παραλήρημα με προτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον ίδιο.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα προσήλθε στη Βουλή εσπευσμένα ακριβώς εξαιτίας αυτού του απαράδεκτου περιστατικού, στέλνοντας σαφές μήνυμα στη Χρυσή Αυγή ότι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για το σοβαρό ποινικό αδίκημα που όπως είπε διέπραξαν και τη βαριά προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ορκίζονται στο Σύνταγμα και προστατεύουν το Πολίτευμα της χώρας.

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ότι τόσο ο Κ. Μπαρμπαρούσης όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγή, παραβίασαν τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας και προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ζητώντας ξεκάθαρα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την ταυτόχρονη λήψη μέτρων από τη Βουλή.

«Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και να εγκρίνει η Βουλή την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και τις Ένοπλες Δυνάμεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη, εμείς αναφέρουμε το αίτημα του ΥΠΕΘΑ και θα ζητήσω να υπάρξουν άμεσες ενέργειες ή τουλάχιστον ανάκληση από την Χ.Α.Δεν μπορεί να αφήνεται οποιαδήποτε σκιά πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε.