Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Υπόθεση Novartis:Ο "Μάξιμος Σαράφης" επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ - Δέχεται να καταθέσει υπό προϋποθέσεις..



Με τις αστυνομικές αρχές φέρεται να επικοινώνησε ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, με το κωδικό όνομα "Μάξιμος Σαράφης".

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος αναζητείτο από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να προσαχθεί για να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά ενδεχόμενες έκνομες ενέργειες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην επικοινωνία του με τις αρχές δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει, θέτοντας ωστόσο ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται ο ιστότοπος thetoc.gr,  επικοινώνησε με το αξιωματικό-χειριστή του και φέρεται να δήλωσε πως είναι έτοιμος να καταθέσει στην προανακριτικη επιτροπή, υπό τον όρο της μυστικότητας της κατάθεσής του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αστυνομικός επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το αίτημά του στην Προανακριτική, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι δικαστικές αρχές.

O βασικός προστατευόμενος μάρτυρας δεν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού στις 4 το μεσημέρι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ειδοποιώντας στις 14:30 το μεσημέρι ότι δεν θα προσέλθει.

Το κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής που βρίσκονταν στην ΓΑΔΑ εξέδωσε αίτημα βίαιης προσαγωγής, ωστόσο παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό του, ο μάρτυρας δεν βρέθηκε. Μάλιστα, αστυνομικοί μετέβησαν σε όλα τα σημεία που είχε ο μάρτυρας δηλώσει στις αρχές για να έρχεται σε επαφή με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, δίχως όμως αποτέλεσμα. 

Ο "Σαράφης" είχε έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στις 14 Φεβρουαρίου. Τότε του επιδόθηκε η κλήση για να μεταβεί στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μάρτυρας αρχικά είχε δεχτεί με έναν όρο: η κατάθεσή του να γίνει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, κάτι που απορρίφθηκε από την προανακριτική στη Βουλή.

Ν. Μανιαδάκης: Μου ζήτησαν να κατονομάσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδο

"Έχω βρεθεί κατηγορούμενος με πραξικοπηματικό τρόπο εξαιτίας των καταθέσεων του ‘’Σαράφη’’" ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Νίκος Μανιαδάκης, ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας ο οποίος στην πορεία απώλεσε το καθεστώς προστασίας στην υπόθεση Novartis.

"Η ‘’Kελέση’’ με κατηγόρησε ότι λάμβανα χρήματα από εταιρείες που ουδέποτε είχα σχέση. Όταν αντέδρασα, δια μαγείας άλλαξε την κατάθεση της", είπε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι γνωρίζει τον προστατευόμενο μάρτυρα "Σαράφη" με τον οποίον είχαν συναντηθεί έξω από την Εισαγγελία.

"Η Τουλουπάκη και η συνεργάτης της μου ζήτησαν να ενοχοποιήσω συγκεκριμένα πρόσωπα για να μη βρεθώ κατηγορούμενος" κατήγγειλε ο Ν. Μανιαδάκης, συμπληρώνοντας ότι οι καταθέσεις σε βάρος του έγιναν για να του ασκηθούν πιέσεις. "Μου ασκήθηκαν πιέσεις για να κατονομάσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδο", είπε.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι του είπαν να μην αγχώνεται γιατί δεν πρόκειται να "ξαναβγούν" τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην εφημερίδα Documento, η οποία είχε "προβλέψει" τι επρόκειτο να συμβεί.