Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βουλή: Αυστηρότερες ποινές για τους παιδεραστές και τους διακινητές μεταναστών..



Διάθεση για συναίνεση και υιοθέτηση προτάσεων από βουλευτές ακόμη και της αντιπολίτευσης δείχνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας των νέων Ποινικών Κωδίκων προανήγγειλε την άμεση κατάθεση τροπολογιών για την αυστηροποίηση των ποινών για τους παιδεραστές, κατόπιν αιτήματος των «γαλάζιων» Χαρακόπουλου και Τσιγκρή, αλλά και του Αντώνη Μυλωνάκη της Ελληνικής Λύσης.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ρύθμιση και για την αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές μεταναστών, πρόταση την οποία διατύπωσε η Ελληνική Λύση.

Της ανακοίνωσης του υπουργού προηγήθηκε η ομιλία του βουλευτή της Ν.Δ. και εγκληματολόγου, Αγγελου Τσιγκρή, ο οποίος υπογράμμισε τις ισόβιες συνέπειες που έχει ο βιασμός για ένα παιδί, λέγοντας μάλιστα πως «είναι καλύτερα να το σκοτώσεις, παρά να το βιάσεις» και επισημαίνοντας πως η πρόβλεψη για κάθειρξη από πέντε έως δέκα έτη για τους βιαστές δεν είναι αρκετή, καθώς το καταλληλότερο είναι το κυπριακό μοντέλο, που προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με το κόμμα μάλιστα να σχολιάζει ότι «η Νέα Δημοκρατία, έστω και προσφεύγοντας για άλλη μία φορά στην αντιγραφή του προγράμματος του κόμματός μας, προτίθεται να πράξει κάτι που εμείς φωνάζουμε εδώ και πολύ καιρό».