Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ- Θα φτάσει στο 4%!



Κόμμα χωρίς… Γιάνη προκοπή δεν κάνει! Αυτό το μήνυμα στέλνει μέσω του Economist ο Βαρουφάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 4%!

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσυπέγραψε μία δημοσιονομική πολιτική που δεν μπορεί να λειτουργήσει.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», λέει χαρακτηριστικά ο γνωστός οικονομολόγος, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει. Είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω τι θα αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα δεν έχει μέλλον».

O κ.Βαρουφάκης επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήθελαν καν να συζητήσουν τις «λογικές» προτάσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, διότι «δεν ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους πως θα μπορούσαν να εκλέξουν μία κυβέρνηση που θα εφάρμοζε τις δικές της ιδέες».

Παράλληλα, ο κ.Βαρουφάκης ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως ο Μάριο Ντράγκι θα επέτρεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν η ελληνική κυβέρνηση επέμενε στις θέσεις της, καθώς και ο ίδιος ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση.