Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Β. Λεβέντης: Κόμμα συναίνεσης η Ένωση Κεντρώων



Κόμμα συναίνεσης χαρακτήρισε την Ένωση Κεντρώων ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Όπως ανέφερε, ο κόσμος κάθε φορά που ψηφίζει, το κάνει για να σχηματιστεί κυβέρνηση και όχι για να ξαναγίνουν εκλογές.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι εφόσον γίνουν δεκτοί οι εννέα όροι της Ένωσης Κεντρώων, τότε το κόμμα του θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Μόνο ο Απόστολος Τζιτζικώστας μου τηλεφώνησε για να με συγχαρεί», ανέφερε ο κ. Λεβέντης ερωτηθείς σχετικά. «Ένα αμαρτωλό πολιτικό σύστημα με ρωτά γιατί έκανα τον γιο μου βουλευτή», σχολίασε και επανέλαβε ότι σε έξι μήνες οι βουλευτές του θα αλλάξουν.  

«Το ασφαλιστικό πάσχει από υψηλές και πολλές συντάξεις» ανέφερε εν συνεχεία και προέβλεψε ότι το 2017 δεν θα λάβει κανείς σύνταξη, εφόσον δεν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις. «Δεν δέχομαι να παίρνει ο ένας 4.000 σύνταξη όταν ο άλλος παίρνει 350 ευρώ», συμπλήρωσε.

«Οι απατεώνες της πολιτικής πάντα γενικεύουν και αοριστολογούν» υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης, κατηγορώντας κόμματα για ασαφείς προτάσεις. 

Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί με υπαλλήλους της τρόικας, ενώ χαρακτήρισε «δύσκολο» να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Επιπλέον έκανε λόγο για «χαραμοφάηδες» βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου.

Σχολιάζοντας τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, εκτιμώντας ότι δεν θα βοηθούσε τη Νέα Δημοκρατία.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε και για τις υποψηφιότητες των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και για ενδεχόμενες υποψηφιότητες των κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Μάκη Βορίδη.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι είναι «ο πιο στοχευμένος αρχηγός» ενώ σημείωσε ότι δεν θα ψήφιζε το μνημόνιο. Παράλληλα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι «αν θέλει την ψήφο μου, πρέπει να μειώσει τον μισθό του».