Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τζιτζικώστας: "Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από την κίνηση αλλά από την ακινησία"


Τις βασικές του προτάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ και για την αντιπολιτευτική στρατηγική που θα πρέπει να χαράξει, κατέθεσε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, στην πρώτη του ομιλία στην Αθήνα.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε στην διάχυτη αν και σε σημαντικό βαθμό παρασκηνιακή φιλολογία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της ΝΔ -ότι προέχει η ενότητα της παράταξης και ότι το θέμα της ηγεσίας μπορεί να διευθετηθεί και σε δεύτερο χρόνο- λέγοντας:  «Κάποιοι μας λένε να περιμένουμε. Τη θεωρία του ώριμου φρούτου; Μα, το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε και απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία. Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου;». Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε και στους εσωκομματικούς του αντιπάλους: «Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Γι’ αυτό και η οργή τους. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις τους. Με τα ίδια παλιά αποτυχημένα κόλπα τους...Η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει από την κίνηση, αλλά από την ακινησία. Η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τη μετεξέλιξη σε ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό, αλλά από τη συντήρηση όσων η κοινωνία απέρριψε».
 
Ο κ. Τζιτζικώστας περιέγραψε ένα κόμμα «ανοικτό και συμμετοχικό που θα βασίζεται στα μέλη του που θα συνδιαμορφώνουν τη νέα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και δεν  αισθάνονται πληβείοι σε ένα κόμμα Προυχόντων και Αρχόντων».