Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Τζανακόπουλος: Λογικό να ζητούν ενημέρωση οι Ευρωπαίοι για τα F-16



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημέρωσε τους κυβερνητικούς συντάκτες, για τη συμφωνία με τα F-16, τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων αλλά και τα όσα συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη κλείσει, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι έχει ταβάνι το 1,1 δισ. Δολάρια και διευκρίνισε ότι θα τρέχει μετά το 2018 με 110 εκατ. δολάρια το χρόνο χωρίς να επηρεάζει στόχους. 

Σε ότι αφορά στην ενημέρωση που ζητούν οι Ευρωπαίοι για τη συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι λογικό κάτι τέτοιο και ότι θα έχουν όλα τα στοιχεία εφόσον ζητηθούν. 

Σε ότι αφορά για τη στάση του απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο και τα όσα λέει για την Αμερική, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι ως κυβέρνηση και πρόσωπα δεν διαγράφουμε τα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία δεν απεμπολούμε την κριτική μας για τη συγκρότηση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής αλλά ο πρωθυπουργός δεν εκπροσωπεί της ποροσκοπικές του απόψεις αλλά το λαό. Ολα αυτά συντελούν στο στόχο αναβάθμισης του ρόλου της χώρας

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η στάση του ΔΝΤ, ειδικά το ότι απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων αποτέλεσε ένα βήμα μπροστά και τόνισε ότι το ζήτημα τώρα είναι να μην υπάρξουν τεχνικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη στάση του μέχρι τέλος Οκτωβρίου. 

Τέλος, σε ότι αφορά στο πόθεν έσχες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση αλλά άτυπη περίληψη που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του ΣτΕ και είναι αυτή η οποία προκάλεσε αρνητική έκπληξη και για αυτό είναι πιθανό να δεχθεί σφοδρή κριτική. 

Οπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει σκέψη για επανέκδοση απόφασης για να συμπεριληφθούν όλα τα πεδία για τη συμπλήρωση του πόθεν έσχες.