Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τσίπρας σε Κιμπάο: «Οι αρχαίοι πολιτισμοί Ελλάδας-Κίνας η βάση των σχέσεων των δύο χωρών»



Τον Λιου Κιμπάο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι αρχαίοι πολιτισμοί Ελλάδας-Κίνας έχουν συνέχεια στο χρόνο και αποτελούν σήμερα τη βάση των σχέσεων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη του Έτους Ελλάδας-Κίνας 2017.

Η επίσημη έναρξη του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας, θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, σε κλειστή εκδήλωση με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, του υπουργού και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας Λιου Κιμπάο και προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής και της τέχνης.

Στην εκδήλωση θα εγκαινιαστούν δύο Κινεζικές εκθέσεις που αφορούν στην κληρονομιά της πόλης Χουανγκζού και στη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα.

 

Κατά την τελετή, η κινεζική αντιπροσωπεία θα περιηγηθεί στα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου ενώ θα γίνει και επίδειξη τελετουργίας παρασκευής τσαγιού για τους παρευρισκόμενους.