Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τσίπρας: Όνειρα θερινής νυκτός τα σενάρια για οικουμενική



Φρένο στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης βάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Realnews ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ως «όνειρα θερινής νυκτός τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση».

«Οικουμενικές κυβερνήσεις, νέες εκλογές και άλλα σενάρια αριστερής παρένθεσης που προωθούνται από την εγχώρια ολιγαρχία και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχουν διαψευστεί στο παρελθόν και θα διαψευστούν και στο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τονίζει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής ενώ σχετικά με την κρίσιμη ψήφιση του ασφαλιστικού ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα το υπερψηφίσουν θα είναι περισσότεροι από 153.

Επίσης ο Πρωθυπουργός επισημαίνει πως «το δυστύχημα είναι ότι στο Κέντρο δεν έχουμε αξιόπιστους συνομιλητές» και κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και Ποτάμο ότι «δυστυχώς παραμένουν περισσότερο εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη αντικυβερνητική καταγγελία» ενώ «θα έπρεπε να βρίσκονται σε διαρκή διάλογ με την κυβερνώσα Αριστερά».

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι τη νέα χρονιά η κυβέρνηση θα έχει επιτυχίες που θα φέρουν διεργασίες και εξελίξεις και στον χωρο της Κεντροαριστεράς ενώ εμμέσως πραγματοποιεί άνοιγμα σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι:

«Αν κάποιοι θέλουν να στηρίξουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια είναι βεβαίως ευπρόσδεκτοι. Αλλά όχι με όρους πολιτικής συναλλαγής».

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας κλείνει το θέμα της συνεργασίας με τον Βασίλη Λεβέντη χαρακτηρίζοντας δε την συζήτηση, ως «αστεία».
«Με διασκεδάζει, δεν μπορώ να πω, αλλά θα προτιμούσα να μη συμμετέχω στη συντήρηση μιας άνευ αντικειμένου συζήτησης» λέει.

Σχετικά με τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για το ποιον προτιμά για πρόεδρο απαντά: Αμφότεροι με τον δικό του τρόπο ο καθένας, αποτελούν εκπροσώπους ενός παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Επίσης ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει το τέλος των capital controls και την είσοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο β΄εξάμηνο του έτους.
Τέλος ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα προς τους δανειστές λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί αδικίες.

«Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» λέει χαρακτηριστικά, ενώ αφήνει αιχμές λέγοντας πως υπάρχουν κύκλοι στην Ευρώπη που με αφορμή την αξιολόγηση θέλουν να ρίξουν την κυβέρνησή του.