Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός..Ποιες αλλαγές ετοιμάζονται..



Θέμα ωρών ενδέχεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Κατά πάσα πιθανότητα έχουν γίνει ήδη κάποια τηλεφωνήματα και ίσως αύριο να περιμένουμε περισσότερες ανακοινώσεις.

 Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως δεν πρόκειται για ανασχηματισμό μεγάλης έκτασης αλλά για περιορισμένης εμβέλειας κυβερνητικές αλλαγές- διορθωτικές κινήσεις με φόντο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, είναι πιθανό να υπάρξει ένας αναπληρωτής υπουργός για το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ αναβάθμιση ενδέχεται να έχουμε και για το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας με την τοποθέτηση ενός αναπληρωτή υπουργού και στο υπουργείο ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει επίσης η προοπτική αξιοποίησης τριών γυναικείων ονομάτων που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε θέσεις γενικών γραμματέων, αλλά και πλήρωσης των κενών θέσεων που προέκυψαν στο υπουργικό συμβούλιο μετά και τις πρόσφατες αποχωρήσεις των υφυπουργών υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη αντίστοιχα.

Μένει να δούμε αν, σε επίπεδο υφυπουργών, θα υπάρξουν κινήσεις ενίσχυσης και σε άλλα υπουργεία που είναι νευραλγικά όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εφόσον υλοποιηθεί το σενάριο των περιορισμένων διορθωτικών αλλαγών στην κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές, είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επιστρέψει στα καθήκοντα της, ώστε ενδεχομένως να ορκίσει νέα μέλη για την κυβέρνηση, ακόμα και την Τετάρτη.

 Πηγή: skai.gr