Σάββατο 04 Απριλίου 2020 -
Βροχή

10 °C

Σήμερα, 4. Απριλίου 2020

Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνίαΟλοκληρώθηκαν οι εργασίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ χωρίς να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλσμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Διεθνών ΜΜΕ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας , δεν υπήρξε καμία συμφωνία.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ανταποκριτή του Politico, David M. Herszenhorn και το μήνυμά του στο twitter,: «Ο Σαρλ Μισέλ δεν μπόρεσε να κάνει το θαύμα. Τα χάσματα μεταξύ των χωρών της ΕΕ για το προϋπολογισμό ήταν τόσο μεγάλα που δεν γεφυρώθηκαν».
Αξίζει να σημειωθεί πως:
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη διακοπή της Συνόδου Κορυφής το βράδυ της Πέμπτης, επιδόθηκε σε μαραθώνιο αγώνα δρόμου με διμερείς συναντήσεις, προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των χωρών που εισφέρουν στον προϋπολογισμό και αυτών που είναι ωφελούμενες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δήλωσε μετά το πέρας της Συνόδου ότι «οι διαφορές μεταξύ των ηγετών είναι πολύ μεγάλες για να υπάρξει τώρα συμφωνία» και ότι «είναι άγνωστο πότε θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες». Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε πως «δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία σήμερα».