Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συνεργάτες Στουρνάρα: Εάν θέλει ας πάει και ο κ. Βαρουφάκης στην Εξεταστική



Να σχολιάσει όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ζήτηθηκε από συνεργάτες του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρα.  

Σύμφωνα με το "Protothema.gr" «Ο Γιάννης Στουρνάρας ό,τι είχε να πει το κατέθεσε και μάλιστα ενόρκως στην Εξεταστική επιτροπή στη Βουλή. Εάν θέλει ας πάει και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης» τόνισε στο protothema στενός συνεργάτης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο Γ. Βαρουφάκης με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχολίασε όσα του καταλόγισε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,
ζήτησε την απομάκρυνση του διοικητή της ΤτΕ ενώ παραδέχτηκε ότι στις συζητήσεις με τους εταίρους μιλούσε ανοιχτά για πτωχευμένο κράτος. Ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα ότι εισηγήθηκε στον πρόεδρο της ΕΚΤ να μην ακούει τον υπουργό Οικονομικών, την εποχή που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν με την ΕΚΤ και τους άλλους θεσμούς την αναδιάρθρωση του χρέους που προαπαιτεί την παραδοχή ότι το κράτος είναι πτωχευμένο.

Ο κ. Στουρνάρας είχε πει χαρακτηριστικά στην Επιτροπή: «Πήγε ο Βαρουφάκης στην ΕΚΤ και τους είπε: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Μπήκε και είπε ότι είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας! Τους είπα: Μην τον πιστεύετε. Και μου απάντησαν: είναι ο υπουργός Οικονομικών σας δεν μπορούμε να μην τον πιστέψουμε!».