Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνεδριάζει το υπουργικό ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει το πακέτο για τη ΔΕΘ



Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση -στις 11:00 το πρωί- του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου στη μετά τον ανασχηματισμό.

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει με την ομιλία του κατευθυντήριες γραμμές προς τους υπουργούς και πιστεύεται πως θα τους ζητήσει να τρέξουν όσες εκκρεμότητες υπάρχουν στα Υπουργεία τους.

Την ίδια στιγμή, είναι σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία του Μεγάρου Μαξίμου από κοινού με το οικονομικό επιτελείο και συναρμόδιους υπουργούς, για την παρουσίαση δέσμης μέτρων, υπέρ της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων συμπολιτών.

Πρόκειται για τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας  από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την προετοιμασία για την Δ.Ε.Θ., το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά τον τρόπο αποφυγής της μείωσης των συντάξεων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη να αποκαλύπτει, σε συνέντευξή του στον Real FM, ότι η κυβέρνηση μπορεί πλέον να παίρνει μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και όχι εκτάκτως, όπως συνέβαινε ως τώρα.

Κομβικό θέμα είναι η μείωση των συντάξεων, με τον κ. Δραγασάκη να σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα για το θέμα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να προειδοποιεί ότι θα εκπλαγούν οι «θιασώτες των πολιτικών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».