Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Σχοινά στις Βρυξέλλες



Το μεταναστευτικό, η ασφάλεια στην ΕΕ, η παιδεία και η υγεία ήταν από τα θέματα που συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά.
Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, συζητήθηκαν οι τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας του Μαργαρίτη Σχοινά.
Ταυτόχρονα, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Σχοινάς μίλησαν για τη διάσκεψη για το «Μέλλον της Ευρώπης» με στόχο η Ευρώπη να έρθει πιο κοντά στους πολίτες.
«Οι περιφέρειες και οι δήμοι, μέσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, καταθέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων στο τραπέζι του διαλόγου για το "Μέλλον της Ευρώπης"» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ αναφερόμενος στον κ. Σχοινά υπογράμμισε ότι «στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Κομισιόν βρίσκουμε ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε κρίσιμα ζητήματα. Η συνεργασία μας θα είναι ουσιαστική, καθώς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος ευρωπαϊκής εκπαίδευσης, το οποίο θα έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στον τρόπο που οι νεότερες γενιές αντιλαμβάνονται το ρόλο της Ευρώπης».
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε ότι «είναι η ώρα να γίνουν τα επόμενα βήματα στο μεταναστευτικό έτσι ώστε να αποδειχτεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ