Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συμφωνία με την Exxon Mobil και την Total προανήγγειλε ο Καμμένος



Πέρα από τα περί ομηρίας, στις δηλώσεις του από την Πάφο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, προνήγγειλε συμφωνία της Ελλάδας με την Exxon Mobil και την Total. 

Οπως αναφέρει ο κυπριακός ιστότοπος Φιλελεύθερος ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς για την νέα NAXTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία για τις 11- 18 Μαρτίου και 22 – 29 Μαρτίου και για το πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι τουρκικές προκλήσεις από Ελλάδα και Κύπρο προανήγγειλε ουσιαστικά συμφωνία της Ελλάδας με την Exxon Mobil. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας απάντησε  πως αυτή η συνεχής παραβίαση του διεθνούς δικαίου με NAXTEX που περιλαμβάνουν ΑΟΖ άλλων χωρών πλέον της δικής της, που περιλαμβάνουν ακόμη και χερσαία τμήματα, δείχνουν καταρχήν την έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά μιας χώρας, η οποία θέλει να ονομαστεί ευρωπαϊκή χώρα.   

Τέτοιου είδους προσβλητικές κινήσεις, δεν πτοούν τη διεθνή κοινότητα, είπε, σημειώνοντας πως χώρες οι οποίες ουσιαστικά έχουν υπογράψει συμβόλαια με την Κύπρο και πολύ σύντομα θα υπογράψουν και με την Ελλάδα, (αναφέροντας πως ήδη η Exxon Mobil και η TOTAL έχουν ενδιαφερθεί στην Ελλάδα να υπογράψουν για το φυσικό αέριο στη νότιο Κρήτη), δεν πρόκειται να φοβηθούν τις NAVTEX της Τουρκίας. Ούτε και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και οι άλλες χώρες θα σταματήσουν να επενδύουν στην Κύπρο και στην Ελλάδα, επειδή κάποιος θέλησε να επιδείξει στον κ. Ερντογάν τη συνέπεια του, αμφισβητώντας ξένες ΑΟΖ, ξένα χωρικά ύδατα και ξένα εδάφη, συμπλήρωσε.Αυτά απλώς οδηγούν στην απώλεια σοβαρότητας από μέρους της Τουρκίας και στην απομόνωση της από τη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο κ. Καμμένος. Τέλος, ο Ελληνας Υπουργός Αμυνας σημείωσε πως “όταν ο ελληνισμός είναι συμπαγής και ενωμένος, όταν δεν μπαίνουν μικροπολιτικές διαφορές και το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που μας ενώνει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και νικούμε''».