Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στην Παλαιστίνη ο Γ. Κατρούγκαλος - Η σύσφιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων στο επίκεντρο



Η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων τονίστηκε κατά τις διήμερες επαφές που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, στην Παλαιστίνη.

Κατά την επίσκεψη του στην Παλαιστίνη, που ολοκληρώθηκε σήμερα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ-Μαλίκι, την υπουργό Εθνικής Οικονομίας Αμπίρ Όντε και την υπουργό Τουρισμού Ρούλα Μάγια, ενώ έγινε δεκτός και από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ? και κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους για σύσφιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη του τουρισμού.

Επίσης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, παρουσία του Παλαιστινίου υπουργού Εξωτερικών και της υπουργού Εθνικής Οικονομίας, απηύθυνε χαιρετισμό σε επιχειρηματικό συνέδριο, το οποίο διεξήχθη στο υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης, στη Ραμάλα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Παλαιστινίων επιχειρηματιών.