Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στενότερη συνεργασία με την ΕΕ ζητά ο Εντογάν!



Στενότερη συνεργασία και τήρηση των δεσμεύσεων προς την Άγκυρα ζήτησε από την ΕΕ ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας την Κυριακή σε συνέδριο του κόμματός του.

«Καλούμε την ΕΕ να κρατήσει τις δεσμεύσεις που έχει δώσει στη χώρα μας από την πλήρη ένταξη μέχρι τη μετανάστευση, ώστε να στήσουμε μια πιο στενή και πιο αποτελεσματική συνεργασία», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Τόνισε επίσης ότι η Άγκυρα επιθυμεί να βελτιώσει τη συνεργασία της και με τις ΗΠΑ.

 «Πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά να κάνουμε σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο με τις ΗΠΑ και με σεβασμό στην ευαισθησία που δείχνει η Τουρκία στη συνοριακή της ασφάλεια και τις αμυντικές της ανάγκες», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έχει υπάρξει το ισχυρότερο μέλος της των δυτικών συμμάχων, ειδικά στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι οι χώρες της Δύσης είναι πάντα η πρώτη επιλογή της Άγκυρας από τα θέματα άμυνας έως και τα ζητήματα εμπορίου.

«Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποκύψουμε σε ξεκάθαρες επιθέσεις εναντίον της χώρας και του έθνους μας, αδικίες επιβάλλονται με διαφορετικές μεταμφιέσεις και με δύο μέτρα και δύο σταθμά», προειδοποίησε.