Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Στ. Θεοδωράκης: Περιμένω το τηλεφώνημα του κ. Ζάεφ στον κ. Τσίπρα



Είμαι από αυτούς που περιμένουν το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα γιατί πιστεύω ότι δεν θα βρούμε κι άλλες θετικές στιγμές στην Ιστορία όπου θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης αφού σχολίασε ότι ο χρόνος στην πολιτική είναι πολύ σημαντικός, επισήμανε ότι  «η κυβέρνηση καθυστερημένα και υπό το βάρος ιδεοληψιών δρα απέναντι στην πραγματικότητα. Τσάτρα πάτρα φέρνουν τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν είχαμε κινηθεί με ταχύτητα στη σωστή κατεύθυνση».

Έκρουσε επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μετά τον Αύγουστο λέγοντας ότι «από τον Σεπτέμβρη μένουμε μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από τους εταίρους και τους συμμάχους. Το ερώτημα είναι: έχουμε κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε μόνοι μας στις αγορές;»

Αναφερόμενος δε στο θέμα της πιστοληπτικής γραμμής επεσήμανε ότι «δεν έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία γιατί δεν έχει σημασία αν ζητάς πιστοληπτική γραμμή, σημασία έχει αν σου τη δίνουν και φοβάμαι ότι τα κοινοβούλια, τα οποία θα πρέπει να εγκρίνουν αυτή την πιστοληπτική γραμμή για τη χώρα, δεν θα εγκρίνουν άλλη γραμμή στήριξης της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε πως «η συζήτηση που πρέπει να γίνει στη χώρα και δεν γίνεται είναι να ορίσουμε τις μεγάλες αναγκαίες προτεραιότητες που έχουμε ανάγκη ως χώρα, οι οποίες είναι οι εξής τρεις:

-Μια άλλη δημόσια διοίκηση, έξω από το κομματικό κράτος

- Αναδιαμόρφωση στον χώρο της παιδείας.

- Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα».

Αναφερόμενος, δε, στο θέμα της αποχώρησης των «εγκεφάλων» στο εξωτερικό, με αφορμή έρευνα της ICAP που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, σύμφωνα με το οποίο το 82% των επιστημόνων που έφυγαν δεν θέλει να γυρίσει, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως «οι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό λένε ότι το έκαναν και λόγω της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς που επικρατεί στη χώρα. Πώς θα τους πείσουμε να γυρίσουν όταν κάνουμε προσπάθειες να διορθώσουμε την οικονομία, αλλά έχουμε ακόμα ένα κομματικό κράτος;» αναρωτήθηκε.