Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σπυράκη κατά Χαρίτση τα κοινοτικά κονδύλια: Ας διαβάσει πρώτα την έκθεση της Κομισιόν



Επανέρχεται στο θέμα της απώλειας κοινοτικών κονδυλίων η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, η οποία καλεί την κυβέρνηση να «διαβάσει την πρωτότυπη έκθεση της Κομισιόν και να μη διαψεύδει δημοσιεύματα της Bild».

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει επί της ουσίας στο θέμα που θέτει η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για ενδεχόμενη υποχρέωση της Ελλάδας να επιστρέψει κοινοτικά κονδύλια για συγχρηματοδοτούμενα έργα, συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη και συνεχίζει τονίζοντας ότι στην έκθεση αναφέρεται ότι «μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, 52 έργα πρέπει να επισπευτούν (5,5 δισ. ευρώ) και 14 έργα είναι απίθανο να ολοκληρωθούν (998 εκατ, ευρώ)».

Παράλληλα, η κ. Σπυράκη παραθέτει ακόμη ένα σημείο της έκθεσης που αναφέρει:

Σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 οι κοινοτικοί πόροι που έχουν δαπανηθεί για τα εν λόγω έργα, θα πρέπει να ανακτηθούν και τα έργα να ολοκληρωθούν αποκλειστικά με εθνικούς πόρους.

«Η κυβέρνηση καλείται να διαβάσει το πρωτότυπο της έκθεσης με τίτλο “Report on the fact-finding mission of the Budgetary Control Committee to Greece 24/25 September 2015” και ειδικότερα τη σελίδα 3, αντί να καταφεύγει στη διάψευση δημοσιευμάτων της Bild» καταλήγει η ευρωβουλευτής της ΝΔ.