Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Σεβόμαστε την αρχαιολογία, αλλά να προχωρήσουν οι επενδύσεις" δηλώνει ο Λεβέντης



“Οφείλουμε να σεβόμαστε τους κανόνες που θέτει η αρχαιολογία, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προχωρούν και οι επενδύσεις για το καλό της οικονομίας και της χώρας”, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης μίλησε στο Κανάλι 1 του Πειραιά αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον ΚΑΣ και τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά από την Cosco.

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, προδόθηκε η Μακεδονία και η ψυχή της Ελλάδος. Θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη όσοι έβαλαν την υπογραφή τους, γνωρίζοντας ότι το 80% του ελληνικού λαού δεν συμφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών. Παραβιάστηκε έτσι η θέληση του ελληνικού λαού. Πρωταρχικό αίτημα της Ένωσης Κεντρώων για να στηρίξει την επόμενη Κυβέρνηση θα είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος».

Ο κ. Λεβέντης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως δεν ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός, δεν συνεδρίασε η Ελληνική Βουλή και δεν συνεκλήθη το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών συνεπώς δεν υπάρχει εθνική γραμμή επί του θέματος.

Όσον αφορά στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «οι επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν στην χώρα μας γιατί υπάρχει έντονος δικομματισμός, λαϊκισμός και πολιτικός διχασμός. Ακόμη και σήμερα» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σκληροί δραχμιστές, δεν έφυγαν όλοι το καλοκαίρι του 2015 με τον κ. Λαφαζάνη, πρέπει όμως να επικρατήσουν οι μετριοπαθείς και να υπάρξουν συναινέσεις, έτσι ώστε να μην περνούν τα νομοσχέδια με 151».

Σχολιάζοντας, δε, το λεγόμενο «φλερτ» του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο και για το μόνο το οποίο συμφώνησε η Ένωση Κεντρώων με την Κυβέρνηση, ήταν η απλή αναλογική.