Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Reuters: Τσίπρας και Ρεν όπως... Ομπάμα και Κάστρο



«Αν ο Ομπάμα με τον Κάστρο μπορούν να ανταλλάξουν χειραψία, γιατί όχι ο Τσίπρας με τον Ρεν;» αναρωτιέται συντάκτης του πρακτορείου - «Η φωτογραφία Τσίπρα-Ρεν είναι καλή και για τους δύο;» αναρωτιέται συντάκτης των Financial Times
Σε ασυνήθιστους συνειρμούς οδήγησε η χθεσινή φωτογραφία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Όλι Ρεν, στις Βρυξέλλες.

Συντάκτες δύο εκ των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων, του Reuters και των Financial Times, μόλις είδαν τη φωτογραφία των δύο, θυμήθηκαν αμέσως την ιστορική χειραψία που αντάλλαξαν την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον ηγέτη της Κούβας, Ραούλ Κάστρο.

Προφανώς και για τους δύο οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΕ θυμίζουν σε πολλά το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει ΗΠΑ και Κούβα.

«Τι εβδομάδα. Αν ο Ομπάμα με τον Κάστρο μπορούν να ανταλλάξουν χειραψία, γιατί όχι ο Τσίπρας με τον Ρεν;» αναρωτήθηκε ο Jamie McGeever από το πρακτορείο Reuters.

«Η φωτογραφία Τσίπρα-Ρεν είναι καλή και για τους δύο;» αναρωτιέται ο Peter Spiegel των Financial Times και σχολιάζει: Ο Τσίπρας κερδίζει τον σεβασμό. Ο Ρεν δίνει την εικόνα ενός άκαρδου οπαδού της λιτότητας.