Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρός εκτόνωση οδηγείται η ενδοκυβερνητική κρίση - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα Καμμένου



Σύμφωνα με τις τελευτάίες πληροφορίες, όλα δείχνουν πως βαίνουμε πρός  εκτόνωση της σοβαρής ενδοκυβερνητικής κρίσης που είχε ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις Μουζάλα περί "Μακεδονίας" , ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και το πρωθυπουργό. Οι Τέρενς Κουίκ και Νίκος Παππάς, κατάφεραν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να ρίξουν τους υψηλούς τόνους τις κρίσιμες αυτές ώρες για τη χώρα. 

 

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επικοινώνησαν τηλεφωνικά δίνοντας αμοιβαίες εξηγήσεις. Το θέμα ωστόσο δεν έχει κλείσει αλλά βρέθηκε η φόρμουλα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης και της πολιτικής αστάθειας σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τα εθνικά θέματα.

 

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχαν το μεσημέρι συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ανένδοτος  και να ζητά το «κεφάλι» του Γιάννη Μουζάλα, υποστηρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να δεχτούν το σοβαρότατο λάθος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικράτησε πανικός και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Λίγο μετά τις 21:00 ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο κ. Τέρενς Κουίκ μετέβησαν στο σπίτι του Πάνου Καμμένου προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να λυθεί η... παρεξήγηση.

Αρχικά, καμία από τις δύο πλευρές δεν υποχωρούσε. Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε δώσει τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τις 09:00 το πρωί προκειμένου να διώξει τον Γιάννη Μουζάλα. Ο πρωθυπουργός ωστόσο ήταν ανένδοτος και ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τα εθνικά θέματα και μόλις μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής να φεύγει ο κορυφαίος υπουργός για το προσφυγικό.

Λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ βγήκε λευκός καπνός από το σπίτι του Πάνου Καμμένου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Όπως αναφέραμε όμως, το θέμα δεν έχει κλείσει και οι δύο εταίροι αναμένεται να συζητήσουν ξανά το θέμα μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος το αμέσως επόμενο διάστημα, για να μην φανεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί μόνο στο θέμα Μουζάλα.

 

 

Πηγή κειμένου: 

Newsbomb