Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πότε θα ορκισθεί ο A.Τσίπρας και η νέα κυβέρνηση


Το απόγευμα της Δευτέρας θα ορκισθεί και πάλι Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η νέα κυβέρνηση πιθανόν να ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τρίτη.
 
Ο κ. Τσίπρας, όπως διεμήνυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θέλει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δίνει καθαρή νίκη και κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.
 
Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, θέλει να παραβρεθεί στη διάσκεψη (δείπνο) των ηγετών της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό την Τετάρτη στις 18:00 στις Βρυξέλλες. Σε αυτό επρόκειτο να παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν καθαρό και προέκυπτε πρόβλημα σχηματισμού κυβέρνησης.
 
Ετσι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής:
 
Αύριο στις 12 μ.μ. η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα δεχθεί στο γραφείο της στη Βουλή, τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος θα της ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Εν συνεχεία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο προεδρικό για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και επισήμως στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ακολούθως, γύρω στο απόγευμα, αναμένεται να ορκισθεί ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός, ενώπιον του ύπατου πολιτειακού παράγοντα.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι δύσκολο να προλάβει να ορκισθεί αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση, οπότε μάλλον αυτό θα γίνει την Τρίτη.