Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ποτάμι για Πρέσπες: Η στήριξη είναι στην Ελλάδα, όχι στον καταρρέοντα Τσίπρα



Να εξηγήσουν τη θετική τους στάση – τουλάχιστον όσων βουλευτών τάσσονται με το «ναι» –  στην επικείμενη ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί το Ποτάμι με ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνοντας επί της ουσίας ότι κάνουν μεγάλο λάθος όσοι εμφανίζουν τη θετική στάση του Ποταμιού στη Συμφωνία ως στήριξη στον Τσίπρα.

 

«Το Ποτάμι στηρίζει μόνο τα συμφέροντα των Ελλήνων. Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τα εθνικά θέματα επείγει να δούμε όλοι, τη μεγάλη εικόνα. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει στα βόρεια σύνορα της. Αντίθετα, πρέπει να στρέψει την προσοχή της στα ανατολικά σύνορα. Η οικονομία χρειάζεται επενδύσεις και στήριξη από τους ισχυρούς μας συμμάχους στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Δεν θα αφήσουμε λοιπόν τον καταρρέοντα Τσίπρα να εμφανίζεται αυτός και μόνο αυτός ως ο σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει το Ποτάμι,  υπήρξε ο κύριος εκφραστής του εθνικού απομονωτισμού. «Η φιλοευρωπαϊκή του στάση σήμερα είναι ευκαιριακή και εξυπηρετεί μόνο τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Αύριο με την πρώτη ευκαιρία ο κ.Τσίπρας και οι σύντροφοί του θα ξαναγίνουν «φιλομαδουριστές», «φιλορώσοι», «φιλοιρανοί», «φιλοοτινάναι», αρκεί να θεωρήσουν ό,τι τους βολεύει. Το Ποτάμι, αντίθετα, ήταν, είναι και θα παραμείνει η πολιτική δύναμη που σκέφτεται πρώτα την πατρίδα και μετά το κομματικό του συμφέρον».

«Το Ποτάμι δοκιμάζεται»

Νωρίτερα, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο απόψεις στο Ποτάμι.

«Ο Θεοδωράκης και ο Μαυρωτάς σίγουρα θα ψηφίσουν «ναι» και ο Λυκούδης έχω την αίσθηση ότι θα πάει προς το «ναι»» τόνισε μιλώντας για τις δύο «όχθες του Ποταμιού».

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού την Πέμπτη ο κ. Αμυράς είπε ότι «η συζήτηση η χθεσινή ήταν βάλσαμο γιατί τα είπαμε όλα και βρήκαμε ισορροπία. Το Ποτάμι δοκιμάζεται και ελπίζω να τα καταφέρει μετά και από αυτή τη διαδικασία. Αυτό που μας ενώνει είναι ότι θέλουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση».