Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πως η Τουρκία εκβίασε την Τρίπολη για να πετύχει τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα..ΕΙΚΟΝΕΣ



Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις που έκανε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ Ίσσα σύμφωνα με τις οποίες η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες είναι προϊόν εκβιασμού από την Άγκυρα, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αποκαλυπτικές εικόνες και βίντεο από τις παραδόσεις τουρκικού οπλισμού προς τις κυβερνητικές δυνάμεις του Σαράτζ!

Οι εικόνες αυτές καθιστούν σαφές ότι η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για την υπογραφή της συμφωνίας των δύο χωρών και επιβεβαιώνουν όσα σχετικά ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

 Συγκεκριμένα οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης έλαβε «οπλισμό», ο οποίος παραδόθηκε σε λιμάνι της χώρας και επισήμαιναν ότι η Αθήνα γνωρίζει τόσο τον χρόνο της παράδοσης, όσο και το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκε ο οπλισμός. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα για αυτή την παράνομη συναλλαγή.

Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη διάρκεια της παράδοσης τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων στο λιμάνι της Τρίπολης, από τουρκικό πλοίο. Πρόκειται για οχήματα κατασκευασμένα το 2018, που παραδόθηκαν στην κυβέρνηση Σαράτζ τον Μάιο του 2018.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ΟΗΕ - ο οποίος έχει συντάξει και απόρρητη έκθεση - έχει κατηγορήσει την Άγκυρα ότι έχει σπάσει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και έχει εξοπλίσει τις κυβερνητικές δυνάμεις στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

Ωστόσο τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Αθήνα δίνουν νέες διαστάσεις στο θέμα και αναδεικνύουν την αποσταθεροποιητική πολιτική που ακολουθεί στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου η Τουρκία. Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες

dozens-of-BMC-Kirpi-MRAPs-delivered-from-Turkeyturkey_would_have_delivered_kirpi_armored_vehicles_to_gna_libyan_forces_925_001