Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Πονοκέφαλος» στην ΝΔ η υπόθεση Αυγενάκη



Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή γραμματέα τη Νέας Δημοκρατίας, μια σκέψη που υπήρχε άλλωστε ηδη απο το προηγούμενο διάστημα, και η οποία έχει ενεργοποιηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Αυγενάκη.

Μπορεί επισήμως η Νέα Δημοκρατία και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, με συνέντευξή της την Κυριακή στη real news, να κάλυψαν τον Λευτέρη Αυγενάκη ωστόσο στο παρασκήνιο όλοι γνωρίζουν πως η υπόθεση αυτή έχει πλήξει το προφίλ του γραμματέα του κόμματος και η αντικατάσταση του εκ των πραγμάτων κρίνεται αναγκαία.

Η αντικατάσταση αυτή θα συνδυαστεί με τις γενικότερες αλλαγές που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την κομματική πυραμίδα. Και φυσικά για την κατάσταση θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «αδειαστεί» ο μέχρι σήμερα γραμματέας του κόμματος.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ονοματολογία όσον αφορά το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει η επιλογή αυτή να έχει και σημειολογικό χαρακτήρα και να στείλει το μήνυμα της μετάβασης του κόμματος στην νέα γενιά ικανών στελεχών της παράταξης.

Στο μεταξύ η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επιχειρηματικότητα είναι οι βασικοί τομείς της θεματολογίας του τέταρτου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει την Τετάρτη στο Ηράκλειο και στο οποίο θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι θεματικές ενότητες του προσυνεδρίου αφορούν την Ναυτιλία και τον Τουρισμό, την Βιομηχανία, το Εμπόριο και την Εξωστρέφεια, την Ψηφιακή Οικονομία και την Νέα επιχειρηματικότητα .

Μένουν άλλα τρία προσυνέδρια μέχρι το 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου και στην Πειραιώς ήδη εξετάζουν το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν συνολικά στο κομματικό μηχανισμό, καθώς από τις αρχές του 2018 η πολιτική ζωή εισέρχεται προς την τελική ευθεία για τις εκλογές.

Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης και για τις οποίες θα ζητήσει με κάποιο τρόπο από το συνέδριο την «νομιμοποίηση» τους, θα αφορούν το σύνολο του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας.