Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Νέος κύκλος με δυο στάδια για την κυβέρνηση



Τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση των στελεχών του κόμματος υπό τον πρωθυπουργό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου με κομματικές πηγές να τονίζουν πως συζητήθηκε το σχέδιο που θα εισηγηθεί το Πολιτικό Συμβούλιο στην Πολιτική Γραμματεία, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής της Παρασκευής.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές το ένα κομμάτι περιλαμβάνει μια συνολική ανασκόπηση της προηγούμενης περιόδου και αποτίμηση της κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Το κύριο βάρος της εισήγησης προς την Πολιτική Γραμματεία δίνεται στο σχεδιασμό που αφορά την έξοδο στις αγορές και την προετοιμασία του εδάφους έτσι ώστε μέχρι το 2018 η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Το δεύτερο κομμάτι του σχεδίου περιλαμβάνει το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης και τι ακριβώς εννοεί η κυβέρνηση με αυτόν τον όρο, ενώ το τρίτο μέρος αναφέρεται στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑγια την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Οι ίδιες κομματικές πηγές τόνιζαν πως πλέον η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν νέο κύκλο που χωρίζεται σε δυο στάδια:

Το ένα μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και το άλλο μέχρι την εκπνοή της τετραετίας. Μάλιστα τόνιζαν χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση πλέον «έχοντας απελευθερωθεί από το κομμάτι της διαπραγμάτευσης περνάει σε μια φάση έντασης εφαρμογής των κυβερνητικών  παρεμβάσεων, για την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τις θεσμικές τομές».

 

Πηγή κειμένου: 

newpost