Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

30 °C

Σήμερα, 11. Ιουλίου 2020

Πολιτικό σεισμό προκάλεσαν τα αναδρομικά των πρώην ΒουλευτώνΗ αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής για τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών έχει ταρακουνήσει ήδη το πολιτικό σκηνικό.Το ποσό που τους επιδικάστηκε κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ

Μητσοτάκης: Εκτός ΝΔ όποιος πρώην βουλευτής διεκδικήσει αναδρομικά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς όλους τους πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους, σε άλλη περίπτωση, θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος.
Η απάντηση της Κουμουνδούρου
Σκληρή ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου στην ανακοίνωση της Πειραιώς, που υποστήριξε ότι «ο Μητσοτάκης θέλησε να ρίξει την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον πέρα από το κόμμα του».
Το ΠΑΣΟΚ
Είχαμε έγκαιρα ζητήσει να αποσυρθούν οι προσφυγές των πρώην βουλευτών.Το ζήτημα αυτό στην εποχή της κρίσης, λειτουργεί αρνητικά στην κοινωνία,Γι’ αυτό καλούμε και πάλι όσους πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει, να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά».

Ο Στάυρος Θεοδωράκης
«Οι πρώην βουλευτές να μην πάρουν τα αναδρομικά. Υπάρχουν άλλες επείγουσες προτεραιότητες. Η νέα γενιά δεν μπορεί συνεχώς να παραγκωνίζεται», ανέφερε με ανακοίνωσή του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα δοθούν στο προσεχές μέλλον αναδρομικά σε πρώην βουλευτές
Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ δημιούργησε το θέμα των αναδρομικών των πρώην βουλευτών
Ο Ν. 4387/2016 (γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου) προβλέπει την αποπληρωμή των αναδρομικών που διεκδίκησαν πρώην βουλευτές με τρόπο που θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση, ώστε να μην επιβαρυνθεί απότομα και υπέρμετρα το δημόσιο ταμείο, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Απαντώντας σε ανακοίνωση της Ν.Δ. για τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών, που έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση και τον παραπάνω νόμο, το υπουργείο σημειώνει ότι ο νόμος αυτός επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη «βιομηχανία» προσφυγών που έστησαν χωρίς αιδώ «γαλάζιοι» και «πράσινοι» πρώην βουλευτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίθεση στον Πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζήτησε να ανακαλέσει τα «χυδαία ψεύδη του».