Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πολιτικό διαζύγιο Γεννηματά - Θεοχαρόπουλου μετά το «ναι» της ΔΗΜΑΡ στις «Πρέσπες»



Άμεση ήταν η απόφαση διαγραφής του Θανάση Θεοχαρόπουλου, επικεφαλής της

Λίγο νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε υπέρ της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 Παράλληλα προκηρύχθηκε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
 
Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά την Εκτελεστική Γραμματεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών εξουσιοδοτώντας τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία που αναμένεται για την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, σημερινός αρχηγός της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αυτό τον τρόπο διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή της ΔΗΣΥ και τις αποφάσεις των βουλευτών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Η απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών έλαβε 29 «ναι». 22 μέλη του κεντρικού καθοδηγητικού οργάνου της ΔΗΜΑΡ ετάχθησαν υπέρ της αποχής από την επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής και δύο ψήφισαν λευκό.


Με την σημερινή απόφαση ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαχωρίζει τη θέση του από τους μέχρι πρότινος συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για να στοιχηθεί εκ νέου τον δρόμο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη αποχώρησαν από τον Συνασπισμό τον Ιούνιο του 2010.