Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πλήρης κάλυψη της Γεροβασίλη στον Λάμπρου: Έχει δώσει αγώνα για τους κρατούμενους



Πλήρη κάλυψη στις κινήσεις και τις συνομιλίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου παρείχε η κυβέρνηση, διά μέσου της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, το πρωί της Τετάρτης.

Η κυρία Γεροβασίλη, που μετά τον «καβγά» με το Mega εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για να υπερασπιστεί τις ενέργειες που έκανε ο Πάνος Λάμπρου, όντας στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Δεν μπορεί να περιφέρονται οι ζωές στα κανάλια κατά αυτό τον τρόπο.

Ο Λάμπρου έχει δώσει αγώνα στη ζωή του για τα δικαιώματα των ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή. Αυτό δεν μπορεί να ποινικοποιείται». Παράλληλα η κυρία Γεροβασίλη ήταν κατηγορηματική, πως ειδικά σε μια περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία πείνας εκ μέρους κρατουμένων και κινδύνευαν ζωές, τότε βεβαίως υπήρξε διάλογος με τους φυλακισμένους: «Οι διάλογοι είχαν έναν σκοπό, εξάλλου όταν μιλάς με φυλακισμένους, δεν μιλάς με αγγελούδια».

Πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του διαλόγου που έχει δει το φως της δημοσιότητας και επίσης κατηγορηματικά επανέλαβε πως «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια». «Ο κύριος Λάμπρου ήταν συνεργάτης του υπουργείου, δεν είναι σήμερα, αλλά θα μπορούσε και να είναι ενδεχομένως σήμερα και δεν έχει καμία σημασία στην συζήτηση που κάνουμε», πρόσθεσε.

Η κυρία Γεροβασίλη κατέληξε στο συμπέρασμα πως «γίνεται προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία» και επανήλθε στα σενάρια συνωμοσίας που «σκοτεινοί κύκλοι» απεργάζονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πλήξουν τη χώρα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη διαπραγμάτευση.  Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά γιατί απειλείται η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, είναι επικίνδυνα σενάρια».