Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πέτσας: Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο. Γιατί αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε



«Η Ελλάδα δεν είναι ουραγός, αλλά πρωτοπόρος σε πολλά επίπεδα: Στα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως επιβεβαιώνει και η σύγκριση των στοιχείων με άλλες χώρες. Στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, που κινούνται πολύ πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ. Στην ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα, με δωρεές και ενίσχυση του εθελοντισμού, ως έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής συστράτευσης και αλληλεγγύης. Στο τεχνολογικό άλμα που συντελείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε: «Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο. Γιατί αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε».
Επισήμανε ότι μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου ενάντια στον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι πολιτικές που χάραξε ο πρωθυπουργός για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας, τη στήριξη της οικονομίας και τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας.
«Πάντα με έγνοια σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Έτσι ώστε να βγούμε όλοι μαζί από την υγειονομική κρίση όρθιοι» είπε ο κ. Πέτσας.
Υπογράμμισε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία οι Έλληνες ανταποκρίνονται στα αυστηρά μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί και αποφασίζει η κυβέρνηση και τους ευχαρίστησε.
«Δυστυχώς, ωστόσο, κάποιοι ελάχιστοι κάνουν κατάχρηση του πλαισίου περιορισμού των μετακινήσεων. Επιπλέον, οι ουρές στις τράπεζες που είδαμε τις προηγούμενες μέρες δεν δικαιολογούνται από την ανάγκη αυτοπρόσωπων συναλλαγών στο γκισέ. Το ίδιο ο συγχρωτισμός σε κάποιες λαϊκές αγορές, ή στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Για αυτό αντιδράσαμε άμεσα» τόνισε.
Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ώστε οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν το συνωστισμό στις τράπεζες. «Ειδικά για τους άνω των 70 ετών συμπολίτες μας, καθώς και εκείνους που έχουν αναπηρία από 80% και άνω, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δόθηκε παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών τους μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου» είπε και πρόσθεσε «Ήδη από τις 30 Μαρτίου είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το κράτος. Η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το Taxisnet».