Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Πέτσας: Όχι υποχρεωτικές οι μάσκες στο σούπερ μάρκετ για τους πελάτες- Τι είπε για τα sms



Δεν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στο σούπερ μάρκετ για τους πελάτες, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.
«Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες.»

Όπως είπε, σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.
«Οι Έλληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής τα πλένουμε.»
«Στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας πήγαμε καλά, επομένως μπορούμε να σχεδιάζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει.», τόνισε, ενώ προσέθεσε ότι θα συνεχίσει η καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα συνδυάσει όλες τις πληροφορίες για να παίρνει την καλύτερη απόφαση.
Στη συνέχεια μιλώντας για το άνοιγμα της οικονομίας ο κ. Πέτσας είπε:
«Έχουμε σκεφτεί πώς θα ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία ξανά. Βλέποντας καθημερινά και αξιολογώντας καθημερινά τις εξελίξεις αξιολογούμε και θα αποφασίσουμε.» 
Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και ΜΜΜ, ο κ. Πέτσας είπε ότι η επιτροπή έχει καταλήξει. 
«Σήμερα το απόγευμα θα έχετε ξεκάθαρες τοποθετήσεις για αυτό το θέμα», για να ξέρουν και οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν από τη Δευτέρα.