Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πέτσας : Μέσα στην ημέρα διαφήμιση με οδηγίες για κατασκευή μάσκας προστασίας



Ενημερωτικό βίντεο με οδηγίες κατασκευής προστατευτικής μάσκας θα αρχίσει να προβάλλεται από σήμερα Παρασκευή, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να φτιάξουν στο σπίτι τους με υφάσματα τα οποία διαθέτουν..
Μιλώντας στο Open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η χρήση της μάσκας κατέστη υποχρεωτική επειδή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη δημόσια υγεία.
«Υποχρεωτική είναι η χρήση της όταν είμαστε με κόσμο, είναι υποχρεωτική στο κομμωτήριο που είναι οι πελάτες δίπλα δίπλα, είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ», δήλωσε ο κ. Πέτσας.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν λόγω του υωηλού κόστους των μασκών που κυκλοφορούν ο κ. Πέτσας είπε πως πλέον έχουν μπει στην παραγωγή και ελληνικές επιχειρήσεις, κατασκευάζοντας 300.000 κομμάτια την ημέρα και πως το κόστος δεν θα είναι υψηλό.
«Το ίδιο είχε γίνει και πριν από ενάμιση μήνα με τα αντισηπτικά. Δώσαμε στην αγορά και τους επιχειρηματίες την ευκαιρία και την άδραξαν. Έφτιαξαν αντισηπτικά, τώρα φτιάχνουν 300.000 μάσκες ημερησίως. Το κόστος θα είναι χαμηλό για την ελληνική οικογένεια, υπάρχουν και οι αυτοσχέδιες που θα δείξουμε στον κόσμο πώς να τις φτιάχνουν», επεσήμανε.