Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πέτσας: «Η αστυνομία δεν επεμβαίνει στα πανεπιστήμια επειδή έτσι της αρέσει»



«Η αστυνομία δεν επεμβαίνει στα πανεπιστήμια επειδή έτσι της αρέσει. Είναι εφαρμογή του νόμου και όχι επέμβαση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση ανησυχεί ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, οι γειτονιές στους κατοίκους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους. «Η επιχειρησιακή δυνατότητα είναι θέμα της αστυνομίας. Η πολιτική βούληση συνοψίζεται στο τρίπτυχο που σας είπα», σημείωσε.

Σχετικά με τη διάταξη στον Ποινικό Κώδικα που αφορά τη βλασφημία, τόνισε ότι θα αποσυρθεί από το νομοσχέδιο και ότι είχε μπει εκ παραδρομής. «Είναι υγιές οι υπουργοί να βγάζουν τέτοιες διατάξεις», πρόσθεσε, ενώ για το θέμα των ωρών κοινής ησυχίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόζονται οι κανόνες που προβλέπονται για την ηχορύπανση στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Εμείς δεν θα πούμε στους Έλληνες τι ώρα θα βγουν έξω και τι ώρα θα διασκεδάσουν», ξεκαθάρισε, ενώ απαντώντας σε άλλη παρεμφερή ερώτηση είπε «δεν θα αλλάξουμε εμείς το ωράριο».

Ερωτηθείς για την επέμβαση της αστυνομίας σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης απάντησε ότι τέτοιοι έλγεχοι γίνονταν πάντα και παρέπεμψε στην ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου αναφέρεται ότι βρέθηκαν κοκαϊνη, ηρωίνη και συσκευάσματα.

«Θέλουμε να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να νιώθουν όλοι ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται», πρόσθεσε, ενώ για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Μπουμπουλίνας και αν υπάρχει διασύνδεση με ποινικούς ή με τρομοκρατία, υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει σχόλιο και πως η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και η αντιτρομοκρατική τη δική της.