Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πέτσας: Είχε αστοχίες το πρόγραμμα voucher - Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 13033



«Μένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα εποχή, σε μια νέα κανονικότητα όπου πολλές συνήθειες και συμπεριφορές των ανθρώπων θα έχουν αλλάξει».
Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου ανακοίνωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Είπε χαρακτηριστικά ότι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για αυτή τη νέα κανονικότητα «επειδή τα αυστηρά, πρωτόγνωρα μέτρα που πήραμε νωρίς, δούλεψαν. Και δούλεψαν γιατί τα ακολουθήσαμε. Όλοι μαζί σε μια ξεχωριστή στιγμή ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας». Είναι σαφές ότι «η επιτυχία των μέτρων που ελήφθησαν απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και -δυστυχώς- των θυμάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού», πρόσθεσε και έδειξε γραφήματα που απεικονίζουν αυτή την πορεία.
Επίσης
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN για την κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση, έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Συγκεριμένα είχε αναφέρει:
"Ο Πρωθυπουργός έκρινε μετά από συζητήσεις ότι το περιεχόμενο του προγράμματος δεν ήταν ικανοποιητικό και αποφασίστηκε να καταργηθεί το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης, αλλά να συνεχιστεί η ενίσχυση των επιστημόνων. Για αυτό θα γίνει η καταβολή των 600 ευρώ απευθείας χωρίς προυποθέσις για τον μήνα Απρίλιο" ανέφερε ο κ. Πέτσας. «Έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα. Όταν λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα σε μεγάλη πίεση χρόνου και γίνονται αστοχίες, σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται να διορθώνονται. Αυτό κάναμε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτσης» κατέληξε.
Για τα σχολεία είπε ότι θα ξεκινήσει πρώτη η Γ' Λυκείου για να ολοκληρωθούν οι πανελλήνιες και σταδιακά θα ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες.
Σχετικά με την αποστολή sms στο 13033, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως όταν ξεκινήσουμε το άνοιγμα της πρώτης φάσης θα πάψει να υφίσταται