Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παραιτήθηκε ο Ιωάννης Αγγελής: Καινούργιο πρόσωπο στην Εισαγγελία Διαφθοράς



Την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις Novartis, KEΕΛΠΝΟ και άλλες, ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μετά την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Η παραίτηση του Ιωάννη Αγγελή υποβλήθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η οποία τον αντικατέστησε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.Η αναφορά Αγγελή διέψευδε δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από αμερικανούς και έλληνες εισαγγελείς, τα οποία αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποπλοκής.
Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.