Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Παππάς: Θα πείσουμε τους ΑΝΕΛ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον μας



Aλλαγή του κυβερνητικού μίγματος δεν θα υπάρξει και δεν θα υπάρξει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι ότι με την πάροδο του χρόνου και τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα «θα πείσουν και τους ΑΝΕΛ ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον μας, και θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή για να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Ο κ. Παππάς μιλώντας στον Real Fm και αναφερόμενος στη στάση της Φ. Γεννηματά, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, προσθέτοντας ότι η κα Γεννηματά οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της, καθώς «η εντύπωση που προκαλείται είναι ότι ένα κόμμα που λέει ότι ανήκει στην κεντροαριστερά, βάζει όρο ακύρωσης του νόμου Κατρούγκαλου και όχι του ασφαλιστικού τύπου Πινοσέτ που προτείνει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, τόνισε ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας θα έπρεπε να είχε κάνει παρέμβαση, προσθέτοντας ότι «ενώ υπάρχουν θετικά μακροoικονομικά μεγέθη, έχουμε κάνει την οικονομία εκτός μνημονίων, με ρυθμούς ανάπτυξης προ κρίσης, με την ανεργία να έχει πέσει 7-8 μονάδες, υπάρχει μια ατμόσφαιρα σε ορισμένους κύκλους που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι έχουν πολιτική ασύμβατη με τις θετικές ειδήσεις».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Ν. Παππάς είπε ότι «για να επιβληθούν ορισμένες πολιτικές πρέπει να υπάρξει τρομοκρατία της κοινής γνώμης. Για να αποδεχθεί η κοινωνία ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, αυτό μπορεί να της συμβεί μόνο σε καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕΑναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Ν. Παππάς είπε ότι «για να επιβληθούν ορισμένες πολιτικές πρέπει να υπάρξει τρομοκρατία της κοινής γνώμης. Για να αποδεχθεί η κοινωνία ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, αυτό μπορεί να της συμβεί μόνο σε καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ