Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παπακώστα: Οι Ελληνίδες δεν προσφέρονται για τα πειράματα του κ. Καμμένου



Τα βέλη της στον Πάνο Καμμένο έστρεψε η βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την στρατιωτική θητεία των γυναικών.

«Οι Ελληνίδες δεν προσφέρονται για τα πειράματα του κ. Καμμένου!» αναφέρει σε δήλωσή της . Με αφορμή την πρόταση που "πέταξε" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος για την στρατιωτική θητεία των γυναικών, η απάντηση είναι μία: η μητρότητα είναι κοινωνική θητεία. Ενώ οι άντρες προσφέρουν στην Πατρίδα δια της στρατιωτικής θητείας, οι γυναίκες προσφέρουν γεννώντας παιδιά και συμβάλλουν έτσι στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού μας προβλήματος».

Η κ. Παπακώστα υπενθυμίζει παλαιότερη θέση της ως πρώην Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας για την αναγνώριση της μητρότητας ως κοινωνική θητεία: «Αντίστοιχα με το δικαίωμα των αντρών όπου αναγνωρίζεται η στρατιωτική τους θητεία, έτσι πρέπει και στις γυναίκες αυτή η κοινωνική θητεία να στοιχειοθετεί το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ανάλογα με τον αριθμό παιδιών που έχουν γεννήσει».

«Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, που οι Έλληνες προσπαθούν να ηρεμήσουν από την οικονομική επίθεση που δέχονται από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τέτοιου είδους φληναφήματα δεν έχουν θέση. Αντί να κάνει λοιπόν ασκήσεις ακροδεξιού και μιλιταριστικού τύπου ο κ. Καμμένος, καλό θα ήταν να εστιάσει μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο την προσοχή του στην στήριξη της Ελληνίδας μάνας, την οποία έχει ισοπεδώσει ένα χρόνο τώρα» κατέληξε.