Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παπακώστα: Η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές



«Είναι άλλο πράγμα ο χωρισμός του κράτους από την εκκλησία και άλλο η απο-ορθοδοξοποίηση, που κάποιοι προσπάθησαν να πουν ότι επιχειρείται μέσα από μία συζήτηση, μέσα από έναν καλόπιστο διάλογο.

 

Θέλουμε όλοι να συμβάλλουμε στον καλόπιστο διάλογο, έτσι ώστε να γίνουν σεβαστοί οι διακριτοί ρόλοι που πρέπει να υπάρχουν και να επιλυθούν μια σειρά από ζητήματα που εκκρεμούσαν».

Αυτά τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Η επόμενη μέρα» με αφορμή την συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο.

 

Η υφυπουργός εξέφρασε επίσης την άποψή της πως συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές, ενώ πρόσθεσε πως το «εκλογικό κόστος υπάρχει όταν είσαι αδρανής και συσσωρεύεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Αναφερόμενη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τη στάση της στο κοινό ανακοινωθέν Κράτους - Εκκλησίας, η κ.Παπακώστα τόνισε, μεταξύ άλλων:«Ή θα επενδύσουμε, ο πολιτικός κόσμος εννοώ, στην αξιοπιστία μας ή θα εκθέσουμε πολλές φορές τους εαυτούς μας υπαναχωρώντας από θέσεις τις οποίες έχουμε εκφράσει. Εγώ δεν θα προσυπέγραφα κάτι εάν στη συνέχεια σκόπευα να το αποσύρω, γιατί αυτό δημιουργεί ένα έλλειμμα αξιοπιστίας».

 

Σχετικά με το θέμα του ασύλου στα Πανεπιστήμια, η υφυπουργός επισήμανε:«Κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσουμε το νομικό πλαίσιο που αφορά στο άσυλο. Το έχω πει δημόσια, αλλά όχι στην κατεύθυνση που τίθεται αυτή την ώρα από το βήμα της Βουλής. Δεν μπορεί η αστυνόμευση να λύσει τα ζητήματα της παιδείας και δεν μπορούμε να ζητάμε αστυνόμευση για οποιοδήποτε κενό ή στρέβλωση υπάρχει. Εστιάζουμε στην ενίσχυση του αυτοδιοίκητου ώστε οι πρυτανικές Αρχές να ενθαρρύνονται να ζητούν τη συνδρομή της αστυνομίας όταν πρέπει. Και λέει ο νόμος πότε πρέπει».

Επίσης, για το πολύκροτο θέμα των ημερολογίων της ΕΛ.ΑΣ, η κ.Παπακώστα, υπογράμμισε, ότι είναι σοβαρό το ζήτημα, ενώ πρόσθεσε: «Θα περιμένω το αποτέλεσμα της έρευνας για να δω αν θα είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Ο έλεγχος θα είναι τέτοιος και σε τέτοιο βάθος που θα αναδείξει αν υπάρχει ζήτημα δόλου ή όχι».