Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πάχορ σε Τσίπρα: Συγχαρητήρια, καταφέρατε με τον Ζάεφ να υπογράψετε τη συμφωνία


Ο Σλοβένος Πρόεδρος, Μπόρουτ Πάχορ, εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα τον «ειλικρινή θαυμασμό» του για το ότι κατάφερε η Ελλάδα να εξέλθει από την οικονομική κρίση, κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, και τον συνεχάρη για «το πολύ εντυπωσιακό σας έργο να εξέλθετε από την κρίση».

Αναφερθείς στη Συμφωνία των Πρεσπών, συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί «καταφέρατε με τον ομόλογό σας στα Σκόπια να υπογράψετε τη συμφωνία». Είπε ότι πολλοί θεωρούν -«και νομίζω δικαιολογημένα»- ότι ο Ζ. Ζάεφ «ήταν σε μια πολύ δύσκολη θέση όταν έπρεπε να αποφασίσει να κάνει ένα συμβιβασμό, αυτό είναι αλήθεια».

«Θέλω όμως να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου και στο δικό σας προσωπικό κουράγιο, γιατί όταν εμείς εισήλθαμε στην ΕΕ ήμουν πρόεδρος της κυβέρνησης και ξέρω ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πάρουμε μια τέτοια απόφαση». Τόνισε ότι «αυτό που συμφωνήθηκε πρέπει και να εκτιμηθεί και επίσης να υλοποιηθεί». Είπε ότι γνωρίζει πως με τη συμφωνία που υπεγράφη δεν έχει τελειώσει η διαδικασία αυτή, ότι θα υπάρξουν και αρκετά πράγματα ακόμα να γίνουν και ευχήθηκε «να συνεχιστούν όλα καλά και να έχετε καλά αποτελέσματα».

«Θέλω και εκ μέρους του σλοβενικού Κοινοβουλίου να σας συγχαρώ για αυτό που επιτύχατε», είπε στον κ. Τσίπρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.