Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

«Ώρα του Πρωθυπουργού»: Προς μετωπική Αλ. Τσίπρα - Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή



Αντιπαράθεση για τα θέματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας αναμένεται να έχουν σήμερα το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στις 10.00 π.μ. σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Μητσοτάκη με θέμα: «Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας».

Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια τάξη και ασφάλεια».

«Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας» σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσθέτοντας πως «ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς, οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες», ενώ «μέλη “συλλογικοτήτων” εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής».

Σε δηλώσεις του χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος ανέφερε ότι στη σημερινή συζήτηση «θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα της αντεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αναφερθεί στις συλλήψεις των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, στην εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια, αλλά και τη σύλληψη των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.