Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη - Live βίντεο



Στη Θεσσαλονίκη μιλά αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Λίγο νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση και προσαγωγές διαμαρτυρόμενων πολιτών για την συμφωνία των Πρεσπών. Τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία για την ομιλία του πρωθυπουργού στις 19:30 το απόγευμα, είναι δρακόντεια.

Οι προσαγωγές έγιναν σε δύο φάσεις: Αρχικά η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, οι συγκεκριμένοι ήταν ανάμεσα σε ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αργότερα υπήρξε ξανά ένταση, όταν περίπου 25 άτομα άνοιξαν πανό για τη Μακεδονία κοντά στην πρώτη προβλήτα και φώναζαν συνθήματα. Αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι συγκεντρωμένοι αντιστάθηκαν και έγιναν πολλές προσαγωγές.

Στο μεταξύ, μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Ρομά για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε γίνει πρόσφατα και στη Λαμία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival, τουλάχιστον 10 τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη Ρομά από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδα 

Παρακολουθήστε live την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr