Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι Αντιπρόεδροι σε ρόλους-κλειδιά



Το σχήμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει πολλούς έμπειρους πολιτικούς, που αναλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά και νέους, που πρώτη φορά αναλαμβάνουν υπουργείο. Τα βασικά στελέχη είναι φυσικά η «δυναμική φρουρά» της ΝΔ, με τους 2 αντιπροέδρους του κόμματος σε «υπουργεία κλειδιά» για την προσέλκυση επενδύσεων, τις μεταρρυθμίσεις και την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Μαζί με τους Αδωνι Γεωργιάδη, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Κωστή Χατζηδάκη, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (και μαζί και την καυτή πατάτα της ΔΕΗ) και ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που θα υλοποιήσει το σχέδιο Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.

Ολα τα βασικά υπουργεία αναλαμβάνουν έμπειρα πολιτικά στελέχη, είτε στελέχη που που διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον νέο Πρωθυπουργό. Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ και ο Τάκης Θεοδωρικάκος το υπουργείο Εσωτερικών.

Επτά υπουργοί μπορεί να έχουν κομματική η κοινοβουλευτική εμπειρία, αλλά από διοίκηση δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά . Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Άμυνας , Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης , Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών, αλλά και η Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού.