Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο Τσίπρας κάλεσε τον Τραμπ να επισκεφτεί την Ελλάδα



Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή. Έχουμε κοινά συμφέροντα και αξίες, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός με φωτογραφία από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου όπου πραγματοποιείται η διευρυμένη συνάντηση.

 

Την εξαιρετική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας επισήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών των δύο χωρών. Έχετε κάνει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα , είπε ο κ. Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφερθείς στο ρεκόρ που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον τουρισμό, σχολίασε ότι πρέπει να δοθούν τα εύσημα γι' αυτό στον πρωθυπουργό. «Είμαστε μαζί σας», σημείωσε.

«Ανυπομονούμε για τις συζητήσεις και τη συνεργασία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «είναι μοναδική στιγμή για να ενισχύσουμε την στρατηγική μας συμμαχία και συνεργασία». Υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η ομορφότερη χώρα στην περιοχή, αλλά και η πιο σταθερή στην περιοχή.

«Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας γιατί έχουμε κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα στην περιοχή», είπε.

Ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και πρόσθεσε: «Και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ελλάδα, είστε πάντα ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα». Επισήμανε την έντονη ελληνική παρουσία στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι Έλληνες στις ΗΠΑ παίζουν κρίσιμο ρόλο στην οικονομία και στην πολιτική.