Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Καλογήρου αποσύρει το ν/σ Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου



Αποσύρει τη διάταξη για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, καλώντας σε διάλογο δικαστές και δικηγόρους.

Αυτό προκύπτει από την επιστολή του νέου υπουργού προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητεί να αποσύρει το σχέδιο νόμου (το οποίο αφορά σε εναρμόνιση κοινοτικής οδηγίας) μέσα στο οποίο υπάρχει και η επίμαχη διάταξη.

Υπενθυμίζεται, ότι η τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους δικηγόρους οι οποίοι κατέβηκαν σε δημοψήφισμα λέγοντας όχι στη δημιουργία δυο ακόμη Πρωτοδικείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Καλογήρου θέλει να μελετήσει εκ νέου την «επίμαχη» διάταξη, αφού καλέσει σε διάλογο δικηγόρους και δικαστές και αφού εξετάσει άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα, μεταφορά δικαστικής ύλης από τα Πρωτοδικεία στα Ειρηνοδικεία. 

Επόμενη υπόσχεση που έδωσε ο νέος υπουργός στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρη Βερβεσό, είναι να ελεγχθεί εκ νέου διάταξη που αφορά στην υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης (στις αστικές διαφορές μετάξι πολιτών).