Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΝΔ: Θολή η έξοδος από τα μνημόνια



Με τα μάτια στραμμένα στην «επόμενη μέρα» και στις προκλήσεις που εγείρονται για την ανάταξη της χώρας μέσα από μια πλατιά πλειοψηφία συστράτευσης που θα επιχειρήσει τολμηρές και ριζικές αλλαγές βρίσκονται στη ΝΔ, ατενίζοντας την αυριανή έξοδο από το Μνημόνιο με προβληματισμό και ανησυχία, χωρίς σε κάθε περίπτωση να συμμερίζονται την αισιοδοξία που εκπέμπει η κυβέρνηση.

«Τα παχιά λόγια και οι διθύραμβοι δεν έχουν θέση» σημειώνουν σχετικά, υπενθυμίζοντας ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι θα ρίχνει διαρκώς βαριά τη σκιά της πάνω στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό, παρά τις προσπάθειες επικοινωνιακής αναχαίτισης που καταβάλλει.

Οι δύο στρατιωτικοί

Ακόμα και η απόπειρα να «κεφαλαιοποιήσει» την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών «ανέδειξε το άγχος που διακατέχει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ανατρέψει σταδιακά την αρνητική εικόνα που εξέπεμψε εξαιτίας της καταστροφής στο Μάτι», σημειώνουν «γαλάζια» στελέχη. Προδικάζουν επίσης ότι η παροχολογία και οι όποιες εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ «δεν πρόκειται να τονώσουν την εικόνα του», όπως άλλωστε και ο επικείμενος ανασχηματισμός, για τον οποίο σχολιάζουν ότι «η ανακατανομή προσώπων και ρόλων ή οι όποιες εξωκοινοβουλευτικές εφεδρείες χρησιμοποιηθούν δεν λύνουν κανένα πρόβλημα».

Οπως έλεγε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε συνομιλητές της, «η κυβέρνηση αυτή έχει εξαντλήσει τον πολιτικό της βίο και απέδειξε πλέον περίτρανα ότι δεν είναι ικανή ούτε να αντιμετωπίσει ούτε να λύσει τα προβλήματα της χώρας». «Ο λαός έχασε και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης του» σημείωνε η ίδια, δίνοντας και το στίγμα της αντιπολιτευτικής αιχμής του κόμματός της.