Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΝΔ: Οι εισαγγελείς να δείξουν τον ίδιο ζήλο στις καταγγελίες Καμμένου για Καλογρίτσα



Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της έρευνας στο γραφείο της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάραεξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αυταρχισμό», «απαράδεκτες διαρροές» και «άσκηση εξωθεσμικής πίεσης».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι «περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και καλεί τους εισαγγελείς να δείξουν τον «ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια».

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
 
«Την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον Ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες" των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.
 
Κύκλοι της Κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού.
 
Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
 
Καλούμε τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει.
 
Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής.
 
Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας.
 
Ελπίζουμε, τέλος, οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια».