Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο ζητά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ



Στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στον Έβρο το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιανουαρίου, με αίτημα να γκρεμιστεί ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να υπάρξει ασφαλής διέλευση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θα πάρει μέρος η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε λοιπόν δύο κόσμοι που συγκρούονται! Όσο θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι πρόσφυγες είναι ξένοι και δεν χωράνε, όσο οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης θα οξύνουν τον τρόμο και επιμένουν στο δόγμα τάξη και ασφάλεια με φράχτες, πολέμους και στρατούς εμείς θα είμαστε εκεί όπου οι κολασμένοι αυτής της γης αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για να γκρεμίσουμε με τα χέρια μας τους φράχτες της ντροπής και να χτίσουμε γέφυρες ανθρωπιάς διεκδικώντας ζωή με αξιοπρέπεια για όλους», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη διήμερη κινητοποίηση 23/24 Γενάρη στον Έβρο για να γκρεμίσουμε το φράχτη για να δηλώσουμε έμπρακτα ότι με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είμαστε μαζί. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να γκρεμιστεί άμεσα ο φράχτης της ντροπής στον Έβρο και να υπάρξουν ασφαλείς δίοδοι διέλευσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ανοιχτές δομές φιλοξενίας εδώ και τώρα που δε θα θυμίζουν σε τίποτα τα αισχρά κέντρα κράτησης μεταναστών αλλά θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση», προσθέτει.